• Română
    • Русский
    • English

27 iunie – a 3-a etapă de salubrizare a plajei Ghidighici. Înregistrați-vă!

voluntar, sea mile
În legătură cu prognozele meteo nefavorabile pentru week-end, a fost luată decizia de a amâna pentru o săptămână etapa a treia a amenajării Plajei centrale Ghidighici. Astfel, noua Sâmbătă a Curățeniei nu va avea loc pe 20 iunie, precum era planificat iniţial, ci la 27 iunie.


Atunci pe plajă vor fi instalate bănci, urne şi panouri informaţionale, va fi restabilită toaleta, iar activiştii proiectului Chisinau Is Me vor decora vestiarele cu desene deosebite.

Doritorii de a contribui la amenajarea plajei la ultima etapă trebuie să completeze următorul formular:


Pentru voluntari va fi organizat transport gratuit de la Chişinău până la Ghidighici şi înapoi. Vă aşteptăm la 9:00 lângă Circul din Chişinău.

Nu uitaţi de pălării şi chipiuri (se prognozează soare arzător!). Luaţi cu sine şi alimente pentru a prinde la puteri.

Tel. de contact: +373 79996926.

Între timp, pe plajă au loc lucrările de amenajare. De exemplu, la 16 iunie s-a adus prundiş pentru a acoperi linia de coastă.

Amintim că iniţiativa de restabilire a Plajei centrale a lacului Ghidighici a fost lansată de organizaţia obştească Sporter. Cu ajutorul voluntarilor şi brigăzii de muncitori teritoriul de 126 de ari a fost curăţat de gunoi, iarbă şi papură, după care a fost presărat cu nisip curat.

Plaja centrală a lacului de acumulare Ghidighici va fi deschisă oficial pe 19 iulie. Tot atunci aici se vor desfăşura competiţiile de înot în apă deschisă Sea Mile 2015, la care se poate  înregistra orice doritor.