• Română
    • Русский
    • English

Cele mai frumoase locuri de vizitat din Constanța - orașul în care se va desfășura OCEANMAN

OCEANMAN este o competiție de înot în apă deschisă de talie internațională care se desfășoară în unele dintre cele mai frumoase locuri de pe planetă: Putrajaya și Lacul d'Orta, Marea Mediterană, Marea Caraibelor, Oceanul Pacific. Competițiile sunt găzduite și de țări precum Malaezia, Spania, Italia, Grecia, Mexic, Abhazia, Rusia, Ucraina. 

Anul acesta, pentru prima dată, Sporter ”aduce” OCEANMAN pe un litoral superb din  Constanța, România! Dacă te-ai înregistrat deja la competiție sau intenționezi să o faci, ar fi bine să afli care sunt cele mai frumoase locuri pe care le poți vizita în weekend-ul pe care îl vei petrece în acest oraș.

Constanța este unul dintre marile orașe ale României, capitala județului cu același nume și o localitate estivală care, an de an, atrage mii de turiști. Situată pe malul Mării Negre, delimitată de plaje moderne și cele mai importante porturi maritime ale României, Constanța este un oraș care are multe de oferit vizitatorilor săi. 

  • Prima vizită în Constanța trebuie să înceapă cu o plimbare pe faleza orașului, de unde poate fi admirată splendoarea Mării Negre și măreția clădirii cazinoului -  un simbol al orașului.

  • O călătorie pe litoral e un bun prilej pentru a vizita Acvariu Constanța, primul de acest fel din România, deschis în 1958. Aici poți vedea peste 100 de specii de pești. 

  • Vizitează Farul genovez, construit inițial de genovezii care făceau comerț aici. Varianta actuală a farului a fost ridicată, din piatră, în jurul anului 1880.

  •  Lasă-te impresionat de Biserica greacă Schimbarea la Faţă, unul dintre cele mai vizitate locuri de către turiști. Este prima biserică din oraș și a fost construită în 1868.

  • Un loc numai bun de vizitat în Constanța, mai ales pentru cei care au copii, este Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, format din Delfinariul, Planetariu şi Observatorul Astronomic.

  • Ca să descoperi o parte din tradiția și folclorul românesc, fă o vizită Muzeului de Artă Populară. Pe lângă arhitectura superbă a clădirii, elementele de artă populară expuse îți vor fura ochii și îți vor cuceri inima.

  • În semn de respect față de comunitatea musulmană din oraș, regele Carol I a inițiat ridicarea unei moschei. Aceasta se numește Marea Moschee Carol. După ce i-ai admirat interiorul, urcă și cele 140 de trepte ale moscheii care te vor duce la balconul de unde vei avea o panoramă impresionantă a orașului.

Astea sunt doar câteva dintre locurile deosebite pe care le poți vizita în Constanța, iar pe lângă muzee și moschei, frumusețea naturii din acest oraș este și ea una care nu trece neobservată. De asemenea, profită de zilele petrecute aici și intră în restaurantele de pe litoral, vei rămâne surprins de bucătăria tradițională și specialitățile locale. 

Nu uita să te înregistrezi la competiția OCEANMAN care se va desfășura pe 16 iunie, pe Plaja dintre diguri, Constanța! Mai multe informații despre competiție găsești aici: http://oceanman-openwater.com/races/constanta/ .