• Română
    • Русский
    • English

Cele mai grandioase competiții de înot pentru copii din lume

Anual, în Moldova se desfășoară campionate de înot pentru tinerii înotători din diferite secții și școli sportive. Totuși, competițiile de înot pentru amatori se organizează destul de rar în țara noastră, de obicei locurile de desfășurare sunt piscinele, nu și bazinele acvatice de tip deschis.

În Rusia, de exemplu, starturile sportive pentru copiii amatori de înot, se desfășoară anual în diferite orașe. Una dintre cele mai grandioase competiții pentru înotătorii amatori și începători din Rusia are loc la Moscova. Evenimentul sportiv este numit „Recordul meu "Olimpic". Competițiile sunt organizate în complexul sportiv "Olimpic" începând cu anul 2011. Participanții trebuie să înoate o distanță de 50 de metri în orice stil.

În Ucraina, una dintre cele mai mari competiții de înot pentru copii este „Grand Prix Metropolitan". Liga de înot pentru copii din Ucraina adună tineri înotători din toată țara pentru a participa la campionat. Copiii sub vârsta de 14 ani concurează nu numai pentru medalii și panglici comemorative, ci și pentru premiul mare în categoria lor de vârstă. Campionatul se desfășoară la Kiev în piscina CSK VSU.

În România, campionatele naționale de înot pentru copii sunt organizate anual. Anul trecut competițiile au avut loc în orașul Brașov. La campionat au participat 600 de copii în vârstă de 10-11 ani din 70 de cluburi sportive din țară. Campionatul a avut loc în bazinul Olimpic din Brașov.

Anul trecut, în Moldova a fost organizată competiția de înot pentru copii - "Știu să înot". La eveniment a participat un număr record de tineri sportivi - 330 copii din 4 școli sportive din orașul Chișinău și Tiraspol. Evenimentul a fost datat cu Ziua internațională a protecției copiilor.

Competițiile de înot pentru copii în apă deschisă vor fi organizate pentru prima dată în Moldova. Campionatul pentru copii Sea Mile Kids Aquathlon va avea loc pe 15 iulie 2018 în parcul Valea Morilor.

Organizatorii competiției pentru copii Sea Mile Kids Aquathlon sunt cel mai popular forum pentru femei din Moldova mama.md, FTRM, organizația sportivă Sporter și 999.md.

Vă puteți înregistra și afla mai multe detalii despre Sea Mile Kids Aquathlon accesând site-ul seamile.md.