• Română
    • Русский
    • English

În acest weekend se va desfășura Campionatul național „Sea Mile Kids Aquathlon”

La 15 iulie 2018, în Parcul Valea Morilor din Chișinău, pentru prima dată în istoria Moldovei, se va desfășura campionatul național de Aquatlon pentru copii „Sea Mile Kids Aquathlon”. Evenimentul sportiv va combina o competiție de înot și una de alergare. Starturile pentru copii vor avea loc în cadrul campionatului anual de înot în apă deschisă Sea Mile 2018.

La campionatul național „Sea Mile Kids Aquathlon” vor participa 50 de tineri sportivi. Organizatorii au pregătit pentru copii o distanță specială, care presupune o cursă de înot de 200 de metri și o cursă de alergare de 1,5 km. Competițiile se vor organiza pentru trei categorii de vârstă:

- Băieți de 8-10 ani / fete de 8-10 ani;
- Băieți de 11-13 ani / fete de 11-13 ani;
- Băieți de 14-15 ani / fete de 14-15 ani.

  

Fiecare copil va primi câte un pachet de start, care va include o cască pentru înot și alte cadouri de la parteneri. De asemenea, toți participanții la campionat vor primi la final câte o medalie adevărată. Organizatorii vor asigura securitatea în toate etapele concursului.

Aquatlon este una dintre disciplinele de triatlon. Având în vedere că campionatul de aquatlon va avea loc pentru prima dată în Moldova, organizatorii au decis să înceapă cu starturile naționale. Potrivit regulamentului, la competițiile naționale pot participa toți copiii care doresc, dar locurile câștigătoare vor fi distribuite doar în rândul copiilor moldoveni, care vor prezenta cele mai bune rezultate. De asemenea, numărul de participanți la campionatul național nu trebuie să fie mai mic de zece.

Decizia de a organiza un campionat național pentru copii a fost luată cu scopul popularizării aquatlonului în rândul tinerilor sportivi din Moldova și a determinării câștigătorilor. De asemenea, aquatlon este o ocazie excelentă pentru tinerii începători de a intra în lumea triatlonului.

Organizatorii campionatului Sea Mile Aquaplon Kids sunt: cel mai popular forum pentru femei mama.md, Federația de Triatlon a Republicii Moldova, organizația sportivă Sporter și cel mai popular panou de anunțuri gratuite din Republica Moldova - 999.md.