În siguranță la înot: Reguli de bază pentru copii
În zilele calde de vară, părinților de multe ori le este greu să scoată copiii din apă, pentru că aceștia sunt gata să se joace și să se stropească cu apă toată ziua, fără ca măcar să suspecte ce pericol poate ascunde un bazin. Chiar și mulți părinți nu știu despre acest pericol, de aceea, înainte de a merge cu copiii la piscină, lac, râu sau mare, ar trebui să studiați cu atenție regulile de comportament a copilului în apă și să-l familiarizați și pe el cu acestea.
Principalele măsuri de siguranță pentru scăldatul în bazinele acvatice:
- Scăldați-vă doar în bazinele publice, ale căror fundație a fost inspectată și nu conține elemente periculoase. Acest lucru mai mult se referă la lacuri și râuri. Copiilor le place să se scufunde la adâncime, fără a bănui ce i-ar putea aștepta sub apă.
- Permiteți copiilor să înoate doar atunci când soarele nu frige prea tare, pentru a evita insolația. Timpul favorabil pentru înot în zilele fierbinți este de la ora 10:00 până la 12:00 și de la ora 16:00 până la 19:00.
- Dacă doriți să învățați copilul să înoate, se recomandă să faceți acest lucru numai în zonele special desemnate ale bazinului, cu o adâncime mai mică.
- Nu lăsați copiii în apă nesupravegheați, chiar dacă pot înota.
- Nu-i permiteți copilului să înoate departe de țărm, deoarece poate să nu-i ajungă forțe pentru a se întoarce înapoi.
- Apa din bazin trebuie să fie caldă, de cel puțin 22 de grade, astfel încât corpul copilului să nu primească o hipotermie și să nu apară convulsii și frisoane. Copii sub vârsta de cinci ani pot să stea în apă nu mai mult de cinci minute.
- Nu ignorați inscripția de pe plăcuța „scăldatul este interzis", chiar dacă apa este limpede și caldă. Acest lucru poate duce la cel puțin o infecție intestinală, deoarece multe rezervoare de apă care interzic scăldatul, conțin diverse bacterii și microorganisme periculoase pentru sănătate.
- Nu vă scăldați dacă aveți răni deschise sau alte simptome de boală, cum ar fi febră și greață.
- Explicați copilului că înotul în apă deschisă este diferit de înotul în piscină. Copiii trebuie să fie pregătiți pentru suprafețe alunecoase și neuniforme.
- Fiecare părinte trebuie să cunoască regulile de acordare a primului ajutor.
Dacă copilului Dvs. îi place să înoate și doriți să-i dezvoltați abilitățile sportive, atunci îl puteți înregistra la primul campionat de înot și alergare din Moldova - Sea Mile Kids Aquathlon.
Competițiile vor avea loc pe data de 15 iulie 2018, în parcul Valea Morilor. Organizatorii competiției pentru copii Sea Mile Kids Aquathlon sunt cel mai popular forum pentru femei din Moldova mama.md, FTRM, organizația sportivă Sporter și 999.md.
Vă puteți înregistra sau puteți afla mai multe detalii despre Sea Mile Kids Aquathlon pe site-ul seamile.md.