• Română
    • Русский
    • English

Rolul înotului în dezvoltarea corectă a copilului

Înotul este una dintre primele discipline sportive, pe care o poate însuși copilul dvs. Și acest lucru se merită, fiindcă înotul aduce copilului beneficii majore.

Exercițiul fizic în apă are un efect benefic asupra dezvoltării organismului, îmbunătățind condiția fizică, coordonarea motorie și mobilitatea articulațiilor. În plus, în timpul înotului, mușchii respiratori devin mai puternici, crește capacitatea pulmonară și se consolidează sistemul cardiovascular.

Înotul reprezintă o profilaxie a multor boli, cum ar fi astmul bronșic și hipertensiunea arterială. De asemeni, înotul are o acțiune pozitivă asupra sistemului nervos la copil, previne curburile coloanei vertebrale și stimulează receptorii pielii, ceea ce ajută la restabilirea tonusului muscular normal. Și asta nu e tot! Înotul mai dezvoltă și abilitățile cognitive ale copilului. Practicarea înotului stimulează dezvoltarea unor calități, precum răbdarea, perseverența, rezistența etc. Toate aceste calități sunt pur și simplu necesare unui adult. De mic, înotătorul se obișnuiește cu eșecurile și succesele asociate cu procesul de învățare. Dificultățile apărute în cursul antrenamentului de înot îi oferă copilului șansa de a deveni mai puternic și mai încrezător în abilitățile proprii.

S-a demonstrat că interacțiunea cu apa îmbunătățește semnificativ starea mentală a copilului. Aceasta este o modalitate sigură de a scăpa de stres, care afectează persoanele de toate vârstele. O plimbare obișnuită la piscină împreună cu familia a fost întotdeauna considerată o bună formă de activitate în aer liber. Apa însăși are un efect calmant asupra copilului.

Înotul pune în mișcare majoritatea mușchilor. Dacă vă doriți pentru copilul dvs. un corp frumos sculptat, e cazul să-l duceți la lecții de înot. Copilul nu doar va deveni mai sănătos, mai puternic și mai frumos, ci și, posibil, va dezvolta această disciplină sportivă într-un sport de performanță, participând la competiții majore în țară și în străinătate.

Pentru a-i trezi copilului interesul față de înot nu doar ca hobby, ci ca probă competitivă, înscrieți-l la competițiile sportive pentru micii înotători. Un început bun va fi competiția de înot și alergare Sea Mile Kids Aquathlon, care se va petrece la 15 iulie 2018, in parcul Valea Morilor. Evenimentul Sea Mile Kids Aquathlon va avea loc în Moldova pentru prima dată, ceea ce va fi o experiență utilă tinerilor sportivi. Acest lucru va permite nu doar participarea la campionat, ci și aplicarea ulterioară a competențelor dobândite, deoarece organizatorii competițiilor pentru copii Sea Mile Kids Aquathlon intenționează să desfășoare activități sportive similare în fiecare an. 

Organizatorii competiției pentru copii Sea Mile Kids Aquathlon sunt cel mai popular forum pentru femei din Moldova mama.md, FTRM, organizația sportivă Sporter și 999.md. Pentru a vă înregistra și pentru a afla informații suplimentare, vizitați https://seamile.md/ro/.