• Română
    • Русский
    • English

S-a desfăşurat a doua etapă a pregătirii plajei Ghidighici pentru vară

pregatirea plajei, sea mile

La 9 iunie pe teritoriul lacului de acumulare Ghidighici a fost adus nisipul pentru amenajarea unei plaje adevărate, unde fiecare locuitor al Moldovei se va putea odihni cu familia şi prietenii.

Organizaţia obştească Sporter.md a organizat salubrizarea şi pregătirea plajei Ghidighici pentru odihnă publică. Realizarea acestui proiect a fost posibilă datorită iniţiativei şi susţinerii colosale a candidatului la funcţia de primar al mun. Chişinău din partea PCRM,Vasili Chirtoca. El a oferit ajutor la amenajarea plajei.


“În Moldova nu sunt atât de multe bazine acvatice şi atâtea posibilităţi pentru a te odihni cu adevărat. Ghidighici este cel mai mare lac din mun. Chişinău, iar plaja a fost făcută special pentru odihna oamenilor. Trebuie să o restabilim cât mai curând posibil, pentru a nu rata sezonul de vară”, – a spus candidatul pentru funcția de primar al mun. Chișinău de la PCRM, domnul Vasili Chirtoca.
pregatirea plajei, sea mile

“Aici urmează să apară construcţiile necesare pentru doritorii de a se odihni, nemijlocit de aceasta ne vom ocupa acum. Vom aduce plaja în ordine, vom organiza sistemul de curăţare a nisipului în fiecare seară, vom crea condiţii necesare pentru prestarea serviciilor”, a adăugat domnul Chirtoca.

Întregul proces de amenajare a plajei Ghidighici decurge în trei etape:

–  Prima etapă a constat din salubrizarea plajei, care a avut loc la 6 iunie. La acel subotnic au participat voluntari, care au adunat ierburile şi gunoiul. De asemenea, a fost de mare ajutor un tractor, care a arat viitoarea plajă.
sporter swim, competitii de inot
–   A doua etapă s-a desfăşurat la 9 iunie. Pe teritoriul plajei au fost aduse peste 1000 de metri cubi de nisip.
pregatirea plajei, sporter swim
–   A treia etapă se va desfăşura la 20 iunie. Vor fi instalate bănci şi urne de gunoi, va fi restabilită toaleta, iar participanţii proiectului Chisinau Is Me vor vopsi vestiarele cu desene speciale.
competitii de inot, sea mile
“Nouă, grupului de tineri, care am venit la Ghidighici cu scopuri sportive şi am văzut în ce stare se află plaja, ne-a venit ideea s-o reanimăm. Ne-am adresat la o instituţie publică, la alta, la primărie, dar din păcate nimeni nu ne-a răspuns la ideea noastră de a restabili plaja. Îi mulţumim enorm de mult domnului Vasili Chirtoca pentru faptul că a răspuns imediat şi a spus: da, vom restabili plaja, e o cauză bună şi oamenii vor avea un loc, unde îşi vor putea petrece vara”, – a spus Ecaterina Baclanova, manager Sporter.md
pregatirea plajei, sea mile
“Eu îi susţin cu mare plăcere pe tinerii, care încearcă să realizeze proiecte pentru binele societăţii. Îmi plac foarte mult tinerii noştri, care încă nu s-au obişnuit cu multe lucruri, pe care adulţii nici nu le mai observă şi aceasta e bine. De aceea, susţinem cu plăcere proiectul organizaţiei Sporter.md. Aţi atras atenţia la starea locului copilăriei şi tinereţii noastre, vă mulţumim. Vom face tot posibilul pentru a restabili o plajă adevărată”, – a declarat Vasili Chirtoca.
sporter swim, competitii de inot

Foarte curând, fiecare se va putea odihni pe plaja de la Ghidighici. Totul va fi absolut gratuit. La 19 iulie 2015 se vor desfăşura competiţiile de înot în apă deschisă Ghidighici Sea Mile 2015, la care va putea participa orice doritor.

Apa e bună şi curată. Aşadar, dragi chişinăuieni veniţi şi vă odihniţi la lacul de acumulare Ghidighici!

Facem aceasta pentru voi!

Fotoreportaj