• Română
    • Русский
    • English

Sâmbăta Curățeniei pentru salubrizarea plajei lacului de acumulare Ghidighici

sâmbăta curățeniei, sea mile

Zile numărate au rămas până începutul verii. Toţi aşteaptă cu nerăbdare acest anotimp, pentru a se odihni cu familia pe malul unui lac. Cu această ocazie, organizaţia obştească Sporter.md intenţionează să organizeze o sâmbătă a curățeniei generale pe plaja lacului Ghidighici.


Lacul de acumulare Ghidigici a fost construit în 1963. La începutul anilor ’60 pe malul lacului a fost amenajată o zonă de odihnă cu suprafaţa de circa 1 mie de ha, 124 dintre care erau spaţii verzi. Aici erau organizate competiţii unionale şi internaţionale de canotaj cu caiac şi canoe, de canotaj academic şi alte genuri de sport.

În ultimii ani, Ghidighici nu este un loc potrivit pentru înot şi odihnă din cauza poluării apei şi a plajei neîngrijite. Acum această problemă este rezolvată.

Ieri, Sporter.md a efectuat analiza probelor de apă din lacul Ghidighici. Staţia epidemiologică republicană a confirmat că înotul în lac poate fi permis. De aceea, îi invităm pe toţi doritorii, cărora le pasă de soarta lacurilor moldovenești, să participe la Sâmbăta Curățeniei pentru salubrizarea plajei şi lacului de acumulare Ghidighici.

Completați acest formular pentru a participa în calitate de voluntar la Sâmbăta Curățeniei:



Sâmbăta Curățeniei se va desfăşura în două etape:

1 etapă – 6 iunie, adunarea participanţilor la 9:00;

2 etapă – 20 iunie, adunarea participanţilor la 9:00

Locul întâlnirii: Circul din Chişinău (Râşcani)

Autobuzul, instrumentele şi echipamentele speciale vor fi puse la dispoziţie de organizaţia Sporter.md

La 19 iulie va avea loc inaugurarea plajei centrale amenajate a lacului Ghidighici, după care vor urma competiţiile de înot în apă deschisă Sea Mile, la care pot participa toţi doritorii.