• Română
    • Русский
    • English

Sfaturi participanţilor la cursele de înot în apă deschisă Ghidighici Sea Mile

ghidighici, sfaturi
Din anul 1991 înotul în apă deschisă este inclus în programul campionatelor mondiale de nataţie, iar din 2000 în anii pari, se desfăşoară, campionate mondiale de înot în apă deschisă. Distanţe: 5 km (din 1998), 10 km (din 2000), 25 km (din 1991). În anul 2008 distanţa de 10 km a obţinut statut olimpic.


Participanţii curselor au dreptul să aplice pe distanţă orice mijloace de înot, să le schimbe pe parcursul cursei, de asemenea, să se alimenteze aflându-se în apă fără sprijin.
ghidighici, sporter swimÎnotul în apă deschisă se deosebeşte puternic de înotul în bazin. Valuri, vântul şi startul în masă pot deveni un impediment pentru înotător. Dar trebuie să ţinem minte că toate competiţiile sunt desfăşurate de organizatori experimentaţi, prin urmare, trebuie să fie inofensive. Iată principalele aspecte, la care trebuie să atrageţi atenţia în timpul înotului în apă deschisă.

Urmărirea vizuală a itinerarului – înţelegerea clară a traseului, pe care intenţionaţi să-l parcurgeţi – unde se află balizele şi direcţia mişcării. Străduiţi-vă să vă concentraţi asupra unui obiect mare, mai vizibil, cum ar fi bărcile staţionare, podurile sau casele de pe mal. Încercaţi să menţineţi această linie cât mai aproape de cursul dvs. şi veţi obţine un timp mai bun.
sporter swim, sea mileIntrarea în apă înainte de competiţie – neapărat încălziţi-vă înainte de start, indiferent de faptul dacă înotaţi în apă rece sau caldă! Timp de 10 minute încălziţi-vă muşchii, intrând şi obişnuindu-vă cu apa. Fiţi gata cu 5-15 minute înainte de startul grupului dvs. La fel, este important de a verifica ochelarii de înot în apă deschisă înainte de competiţii. Vizibilitatea pe care aţi testat-o în bazin se poate reduce puternic în apă deschisă.
sfaturi, sea mileÎnceputul competiţiilor – cel mai important este ca apropiindu-vă de mare, să vă concentraţi asupra valurilor, care vin. Puteţi alerga sau merge printre valuri, până când nu au ajuns la linia coapselor. La această etapă, este mai bine să începeţi a înota, întâmpinând următorul val, care va fi puţin mai mare. Acum trebuie să înotaţi în întâmpinarea următorului val. Dacă valurile se sparg, săriţi sub ele, de îndată ce se apropie, trageţi o gură de aer şi scufundaţi-vă (dar urmaţi baza valului) sau dacă înotaţi, înotaţi sub creasta valului, spărgându-l şi ţinând mâinile întinse înainte.
sporter swim, mila marinaPentru startul în apă, dacă acesta este prima dvs. cursă sau dacă nu sunteţi un înotător puternic, este mai bine să rămâneţi în spatele mulţimii şi să le permiteţi să înoate puţin înainte. Timpul pierdut la start este minimal la înot, comparativ cu cel de la ciclism şi alergări.

Ieşirea din apă. La ultimii 50 sau 100 metri de înot trebuie să măriţi puterea loviturilor cu picioarele, astfel se va îmbunătăţi circulaţia sângelui în picioare. Aceasta va preveni senzaţia de ameţeală, care se simte uneori când mergeţi din poziţie orizontală la înot în poziţie verticală în timpul alergărilor, ieşind din apă.
sea mile, sfaturi

Luaţi aminte 10 reguli principale ale competiţiilor în apă deschisă:

1. Competiţiile de înot în apă deschisă se desfăşoară în bazinele acvatice naturale (râuri, lacuri, mări şi oceane)
2. Participanţii curselor trebuie să se afle la linia de start, aflându-se în apă sau în picioare la adâncime, suficientă pentru a începe înotul la semnalul de start.
3. Adâncimea minimală în orice punct a itinerarului trebuie să fie de 1 metru.
4. Temperatura minimă a apei trebuie să fie de 16°C. Ea urmează să fie verificată în ziua cursei cu 2 ore înainte de start, la mijlocul traseului la adâncimea de 40 cm.
5. Toate competiţiile în apă deschisă se desfăşoară în stil liber.
6. Aflarea în picioare în timpul cursei nu este o încălcare, dar înotătorul nu trebuie să meargă sau să sară pe fundul bazinului acvatic.
7. Înotătorilor li se interzice să folosească sau să poarte orice obiect, care măreşte viteza, rezistenţa sau flotabilitatea.
8. Sunt permise: un costum de baie, ochelari şi căciuliţă de înot, fixator pentru nas şi dopuri pentru urechi.
9. Instructajul şi recomandările date de asistentul înotătorului dintr-o ambarcaţiune însoţitoare sunt admisibile.
10. Limita de două ore după finişul primului înotător la fiecare cursă este valabilă la toate competiţiile cu distanţa de 25 şi mai mulţi kilometri. Pe distanţele de până la 25 km limita de timp este de o oră.